Mikado-praktijk tijdens de Coronaperiode

In Mikado-praktijk werken wij sinds het begin van de COVID 19-crisis zo veel mogelijk via videobellen samen met onze cliënten. We ervaren samen met hen dat online werken ook warm en authentiek contact kan bieden. Voor de cliënten voor wie dit noodzakelijk is binnen hun veranderproces, bieden we ook face-to-face gesprekken aan in de praktijk .

Crisisgesprekken in de context van COVID 19

We bieden gesprekken aan zorgverleners en mensen die psychische klachten ontwikkelden in de context van COVID 19. We werken mee aan de projecten van PAC (http://www.psychologenkring-antwerpencentrum.be) en BWP (https://www.bwpsychotherapie.be/actueel/covid-19/project-met-koning-boudewijnstichting) in dit kader.

Preventiemaatregelen Coronavirus

We hopen samen met u dat de wetenschap spoedig een probaat middel ontwikkelt tegen COVID 19 zodat we face-to-face zonder besmettingsmaatregelen met mekaar kunnen spreken.

Om het besmettingsrisico bij de face-to-face gesprekken te beperken, vragen we dat cliënten geen gebruik maken van de wachtzaal of toilet. Je therapeut zal je op het afgesproken uur ontvangen aan de voordeur. We dragen een mondmasker tot we op 1,5 meter van mekaar zitten en vragen van jou hetzelfde. We ontsmetten beiden onze handen bij binnenkomst en vertrek. In lokalen waar dit kan staan de ramen open, in de andere lokalen maken we gebruik van een luchtreinigingsmachine. Tussen de gesprekken door worden de gespreksruimtes nog eens extra verlucht en worden alle contactoppervlakken ontsmet. Indien je iets wenst te noteren tijdens je gesprek neem je je eigen schrijfgerief mee. We vragen dat cliënten die vermoeden dat ze besmet werden met COVID 19 of die symptomen vertonen in de aanloop van een gepland gesprek contact opnemen met ons zodat we samen kunnen bespreken op welke manier een gesprek veilig kan doorgaan.

Nieuwe aanmeldingen

We nemen voorlopig geen nieuwe aanmeldingen aan. Aanmelden gebeurt bij Mikado-praktijk op een afgesproken moment telefonisch of via het contactformulier. Er staat momenteel dus geen moment gepland. Beide contactmogelijkheden zijn tot nader order niet bereikbaar. We zullen via deze website aankondigen wanneer dit weer mogelijk is.