Psychotherapie

Jongeren (vanaf 16 jaar), jongvolwassenen en volwassenen kunnen bij ons terecht voor de screening en behandeling van verschillende klachten. We werken op maat van u, met uw levensverhaal, persoonlijkheid, omgeving, visie op de klachten en waarden.

Individuele therapie >Groepstherapie >Lichaamsgerichte therapie >

Individuele therapie: Welke thema’s?

Angst, depressie, dwangklachten, interpersoonlijke problemen, stress, hyperventilatie, chronische vermoeidheid, faalangst, assertiviteit, alcohol- en druggebruik, ADHD, gamen, internetgebruik, slaapproblemen en eetproblemen.

Als u twijfelt of u met uw probleem bij ons terecht kan, neem gerust contact met ons op. Dan bekijken we samen of het lukt. Indien nodig zoeken wij samen met u naar een andere oplossing.

Werkwijze

We werken volgens de principes van de gedragstherapie en de schematherapie. Wat houdt dit in?

  • In een eerste gesprek bekijken we welke klachten u ervaart en waaraan u graag zou willen werken. We maken kennis met elkaar en u krijgt meer uitleg over onze manier van werken. Wil u na een eerste gesprek ons aanbod nog wat overdenken, dan kan dat uiteraard.
  • In verdere gesprekken gaan we samen na hoe klachten, omstandigheden, persoonlijkheidskenmerken en belangrijke ervaringen uit het verleden samenhangen. Het huidige gedrag is een belangrijk aanknopingspunt om ook aan denkschema’s en gevoelens te werken.
  • We werken met opdrachten die de therapie ook buiten de therapieruimte brengen: het is immers in uw dagelijkse leven dat u verandering wil brengen.
  • We integreren de meest recente wetenschappelijke inzichten en onze eigen expertise telkens opnieuw met het unieke van elke cliënt.

Hoe lang de behandeling zal duren, is afhankelijk van verschillende factoren. We proberen dit bij aanvang in te schatten en streven ernaar de therapie wetenschappelijk te onderbouwen en geregeld te evalueren. Op deze manier houden we de behandeling zo kort mogelijk.

Praktisch:

  • U kan overdag of ’s avonds op gesprek komen.
  • Een behandelsessie duurt 1 uur. Een behandelsessie met partner of andere betrokkenen duurt 1,5 uur.
  • Tarief voor een intakegesprek is 85 euro. Het tarief voor de behandeling wordt bepaald na intake op basis van de specialisatie die vereist is voor de problematiek.

Maak een individuele afspraak >Wie zijn onze psychotherapeuten? >