VORMING: Werken met complex trauma

INHOUD:
Complex vroegkinderlijk trauma, toegespitst op: type 3 trauma,
de gevolgen, (structurele) dissociatie, psycho-educatie, indicatiestelling,
en gefaseerde behandeling. Met ruimte voor casuïstiek-inbreng.

LESGEVER:
Drs. M. Groenendijk, klinisch psycholoog,(kinder- en jeugd)psychotherapeut en EMDR-supervisor.
Drs. Groenendijk is sinds 2012 werkzaam in haar eigen praktijk De Binnenkijk in Emelo. Ze heeft jarenlange behandelervaring met dissociatieve stoornissen en was lang teamleider van een traumacentrum. Sinds 2007 verzorgt ze workshops en video-demonstraties over de behandeling van complexe PTSS en dissociatieve stoornissen en over de behandeling van ernstige hechtingsproblematiek. Zij verzorgde de pre-conference day op het Europese Congres van de ESTD (European Society for the study of Trauma and Dissociation) “How to plan and perform a structured trauma-treatment (including EMDR) with complex trauma-related disorders” in 2016. Publicaties: Hoofdstuk “Casus 14 Ik! Ben! Goed! – een cliënte van 55 jaar met een dissociatieve identiteitsstoornis” in het casusboek EMDR o.r.v. H. Hornsveld en S. Berendsen en co-auteur in twee publicaties in het EMDR-Journal of Practice and Research over de behandeling van complex trauma. Als werkgroeplid schrijft ze namens de VEN mee aan de zorgstandaard voor de behandeling van dissociatieve stoornissen.

DOELGROEP:
Psychotherapeuten met werkervaring in trauma

De vorming is erkend door de VVGT

DATA:
donderdag 15 december 2022 van 9u30 tot 16u30
vrijdag 16 december 2022 van 9u30 tot 16u30

LOCATIE:
KAVA Congrescentrum, Consciencestraat 41a, 2018 Antwerpen

Inschrijven:

  • Inschrijven kan via info@mikado-praktijk.be
  • Het inschrijvingsgeld bedraagt 400 euro. (Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.)